Strootjes in het zand

Strootjes in het zand
Model: Paperback
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €18,50
Excl. BTW: €18,50
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk
 “Eindelijk zie ik een paar zandhopen in het donker, dan al gauw een stuk of tien, en inderdaad, naast elk heuveltje een kuil, als een graf dat wacht op zijn bewoner, een hele begraafplaats die is voorbereid vlakbij de golven. Het schokt me, maar ik begrijp de bedoeling niet. Mijn onwetendheid verbaast Doula, die zegt:
‘We gaan onszelf daar begraven.’
‘Wat! Wie zijn die wij?’
‘Sommigen houden de wacht. Zodra ze de lampen zien van de smerissen, fluiten ze. Dan rennen we allemaal naar een kuil, we bedekken ons met zand en ineens is er niemand meer.’
‘Maar hoe haal je dan adem?’
Dan zegt hij, alsof het vanzelfsprekend is:
‘Door een strootje!”

 
De titel van het boek "strootjes in het zand" is ontleend aan dit citaat en geeft aan onder welke omstandigheden jongeren, die de schrijver leert kennen op de vismarkt in Dar es Salaam in Tanzania, in bittere armoede en angst moeten zien te overleven. Het boek beschrijft in de eerste hoofdstukken de zoektocht naar Patricia, een jonge vrouw die op jonge leeftijd drie jaar in het gezin van de schrijver woont om Nederland een opleiding tot verpleegster te volgen. Deze zoektocht lijdt er uiteindelijk toe dat de schrijver 8 jaar in Tanzania blijft wonen en werken er, met deze mensen, de Vierde Wereld Beweging opricht. Het boek beschrijft de zeer arme en uitgesloten jongeren en gezinnen met wie de schrijver in alle mogelijke onvoorstelbare situaties verwikkeld raakt. Het samenbrengen van deze uitgesloten mensen met hen die de mogelijkheid hebben om werkelijke veranderingen in deze schrijnende levensomstandigheden in gang te zetten, blijkt geen gemakkelijke opgave. Het boek maakt met vele voorbeelden duidelijk dat een duurzame ontwikkeling van het land en van de mensen, niet kan zonder gebruik te maken de ervaring van hen die juist zijn uitgesloten van die ontwikkeling. Het boek laat zien welke kracht er uitgaat van deze mensen; de kracht van mensen die erom schreeuwen gezien en erkent te worden om hun dromen voor zichzelf en anderen te realiseren. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
ATD Vierde Wereld Shop © 2020