Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelddag van verzet tegen extreme armoede

17 oktober 2020

 

Activiteiten op 17 oktober 2020:

  • Den Haag: Doorlopende filmvertoningen en soep bij het Landelijk Centrum van ATD Vierde Wereld (Regentesseplein 13), vanaf 13.00 uur.
  • Heerlen: Voorstelling ‘Zie de Mens‘ van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting.
  • Nijmegen: Zondag 18 oktober ca. 11.15 uur (na de kerkdienst) op het plein voor de Titus Brandsma gedachteniskerk een korte samenkomst bij de plek waar in 2017 een tegel is geplaatst op de Vredesmuur met een citaat van Wresinski: ´Ons enige wapen is liefde voor de mensheid, hartstocht voor gerechtigheid en vrede.’ Keizer Karelplein 19, Nijmegen. Voor meer informatie: titusbrandsma@karmel.nl.
  • Utrecht: Grote Utrecht Stadsdiner – een divers programma rond verhalen en dialoog over arm en rijk in stadsbibliotheek Neude vanaf 14 uur. Zie ook www.bibliotheekutrecht.nl.

Getuigenis 17 oktober en toelichting bij het thema:

De erkenning groeit dat armoede vele kanten heeft. Dit betekent ook dat duurzaamheid en armoede onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Wereldwijd blijft de situatie van het milieu verslechteren. Herstel en beperking van schade aan onze leefomgeving ontbreekt vaak.

Dit is een urgent probleem dat het leven van iedereen verandert. De wereld raakt meer en meer vergiftigd en beschadigd. We blijven vitale natuurlijke hulpbronnen verkeerd beheren en uitbuiten. Dit geldt voor land, zoet water en onze oceanen. Dit heeft een grote invloed op het levensonderhoud, de voedselzekerheid en de gezondheid van mensen die in armoede leven.

De maatregelen van de VN kunnen er voor zorgen dat de klimaatdoelen in 2030 worden bereikt – met inbegrip van de sociaal-economische antwoorden op de wereldwijde pandemie – als die krachtig en volledig gericht zijn op armoedebestrijding en het zoeken naar wegen om de leefomgeving te herstellen.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2020

Organisator

ATD Vierde Wereld