Ontmoetingsdag september

Ontmoetingsdag

ATD Vierde Wereld organiseert elk jaar een grote ontmoetingsdag voor iedereen die zich betrokken voelt of ons wil leren kennen. De volgende ontmoetingsdag houden we op 17 september 2022; vanaf 10.00 is iedereen van harte welkom!

Op het programma staan oa: zingen, creativiteit, presentatie jongerengroep en de traditie van loterij, meer is nog in voorbereiding.

Op 1 augustus 2020 was er i.v.m. corona een bescheiden startbijeenkomst rond het nieuwe Nationaal Team. Christine Béhain droeg haar taken over aan Annelies, Annie, Gerard en Marion om zelf een sabbatical te nemen.  In 2021 organiseerden we op 11 september onze landelijke dag.

Deze dag biedt iedereen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, nieuwe mensen mee te nemen, samen creatief te zijn, nieuws uit te wisselen en acties te delen.

In het kader van 17 oktober, Werelddag van verzet tegen extreme armoede, lanceerden we op 11 september de actie solidariteitsstenen schilderen. De stenen staan symbool voor een verhaal rond het bouwen aan een wereld zonder armoede. Daarnaast waren er collage-workshops en een zangworkshop. Klein en groot konden geschminkt worden of zich uitleven op de stormbaan. Tussendoor was er een goed verzorgde lunch door personen uit Zoetermeer en Den Haag. Naar goede traditie werd de dag afgesloten met een loterij door de groep Emmen. De opbrengst daarvan gaat naar het maken van een douche op de benedenverdieping van de logeerboerderij.

Een reactie van Hanneke en Rob uit Emmen, voor het eerst bij ATD:

“Goed om contact te hebben-ik had al langer willen laten weten dat ik
ATD een warm hart toedraag en probeer(de) jullie organisatie breder
bekend te maken. De keer dat wij op t’ Zwervel waren merkten we hoe hecht en warm de ATD- gemeenschap is. Een bijzondere plek. Hulde voor jullie creativiteit en dank voor de wijze lessen in indrukwekkende verhalen.”

Voor meer informatie:  tzwervel.wijhe@atd-vierdewereld.nl

“De boodschap is duidelijk, we moeten uit onze stoel komen. Samen onze stem laten horen, op straat, maar vooral samenwerken aan de toekomst. Elkaar helpen om uit de ellende en uit de schaamte te komen. Dat kan je niet alleen, dat moet je samen doen!”