Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede – Rotterdam

17 oktober 2016 @ 13:00 - 17:00

Werelddag tegen armoede maandag 17 oktober

 Voorafgegaan door een lunch organiseert de Rotterdamse Sociale Alliantie, netwerk tegen Armoede op maandag 17 oktober 2010 tijdens een manifestatie voor de vierde maal de Werelddag tegen de Armoede in Rotterdam. Dit zal plaatsvinden in Theater Zuidplein van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens de manifestatie zal het theater Formaat met de voorstelling Dunk-Mysterie optreden, met als inhoud belangrijke thema’s over armoede en gaat in discussie met het publiek. Centraal in het totale programma staat een troubadour, er zijn rappers en er is een open podium waar dichters voor zijn uitgenodigd.

Rotterdam staat in vergelijking met andere grote steden aan de top voor wat betreft  het aantal lage inkomens en grote schulden. Armoede wordt vaak verzwegen en is voor velen een onbekend verschijnsel. RoSA! vraagt sinds haar oprichting in 2007 aandacht ervoor van de Rotterdammers, van de politiek en van de dienst SoZaWe, met conferenties, onderzoeken en één keer per jaar op een ongedwongen wijze stilstaan bij dat de Verenigde Naties in 1992 de 17e oktober hebben uitgeroepen tot Werelddag tegen de armoede.

RoSA! strijdt tegen armoede, sociale uitsluiting en verrijking. Ze doet dit door een netwerk te onderhouden en uit te breiden van ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en beroepskrachten die te maken hebben met de armoede en de problemen die daar uit voortvloeien. In het netwerk zijn zowel hulporganisaties, de kerken en vakbonden vertegenwoordigd.

U bent van harte welkom op maandag 17 oktober. Nadere bijzonderheden over het programma worden nog bekend gemaakt. Aanmelden via mail@rosarotterdam.nl is niet noodzakelijk, maar wel handig in verband met de lunch.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2016
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Rotterdam

Organisator

Sociale Alliantie