Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede

17 oktober 2021 @ 08:00 - 17:00

Op en rond 17 oktober vinden er diverse herdenkingen en activiteiten plaats in het kader van de Werelddag van Verzet tegen extreme armoede. Niet alleen ATD Vierde Wereld, initiatiefnemer van deze dag sinds 1987, maar ook vele andere organisaties en groepen staan stil bij het lijden én de moed van mensen in langdurige armoede.

  • Jongeren van ATD lopen hun laatste kilometers van de Conqueror Challenge bij ‘t Zwervel in Wijhe.
  • Op 16 oktober speelt de Joseph Wresinski Cultuurstichting hun nieuwe voorstelling “Zie de mens” in Hoensbroek. https://www.wresinskicultuur.nl/zie-de-mens/
  • De Armoedecoalitie Utrecht organiseert met Sharing Arts Society en de Centrale bibliotheek een educatief programma rond kansenongelijkheid en het Groot Utrechts Stadsdiner met een live talkshow op lokale tv.https://indd.adobe.com/view/71a6d4ef-4323-4285-9bda-0dcf72256db7
  • In Nijmegen is een herdenking bij de muur van Vrede en het citaat van Joseph Wresinski, 11.15 verzamelen bij het Titus Brandsma memorial (Karel Keizerplein 19) achter de Titus Brandsma Gedachteniskerk.
  • Het Landelijk Centrum in Den Haag zal van 13-17 uur open huis houden met film en steentjes schilderen.
  • Diverse lokale groepen doen mee aan de actie om solidariteitssteentjes te schilderen en korte verhalen van moed en solidariteit te schrijven. De vinders van de stenen, die rond 17 oktober verspreid zullen worden in Heerlen (13 sept schilderen), Oss, Emmen, Utrecht, Den Haag worden verwezen naar onze website om de verhalen te lezen.

Vertel het ons als je andere initiatieven kent of bezoekt, stuur een bericht of foto naar:  nationaalteam(at)atd-vierdewereld.nl!

Gegevens

Datum:
17 oktober 2021
Tijd:
08:00 - 17:00
Site:
https://overcomingpoverty.org/

Locatie

Nederland
Nederland

Organisator

ATD Vierde Wereld