2016 Rotterdammers bij manifestatie tegen polarisatie

Enkele duizenden mensen hebben zondag meegelopen met de Parade van IEDER1 in Amsterdam, een optocht om diversiteit van Nederland te vieren en polarisatie de deur te wijzen. Ook Rotterdammers waren ruimschoots aanwezig.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb had voor de Rotterdamse deelnemers gratis busvervoer geregeld. De eerste mensen stonden al rond 10.00 uur op het Willemsplein naast de Erasmusbrug te wachten. Een uur later gingen drie volle bussen richting de hoofdstad.

“We moeten met zijn allen de schouders eronder zetten. ‘Kom erbij’ mag daarom net zo hard geroepen worden als het beroemde ‘pleur op'”, verklaart een van de deelnemers zijn gang naar Amsterdam.

Twee andere aanwezigen wilden ook uitdragen dat zij positief in het leven staan. “Ik ben moe van alle negativiteit die er is over diversiteit en multiculturalisme“, zegt een van hen.

IEDER1 is een beweging die is opgericht door onder anderen filmmaker Hesdy Lonwijk en acteur Nasrdin Dchar. Ze willen hiermee een stem geven aan alle Nederlanders die de verschillen in onze samenleving zien als een kracht.

https://youtu.be/EhQBMwg2HXg
http://www.rijnmond.nl/nieuws/146744/Rotterdammers-bij-manifestatie-tegen-polarisatie