Watervloed rondom Limburg

Steunbetuiging bij watervloed van het Nationale Team namens ATD Nederland
Zoals jullie weten hebben Limburg, België en Duitsland heel veel wateroverlast gehad en nog vanwege heftige regenbuien, deze hebben geleid tot verschrikkelijke overstromingen met alle gevolgen van dien. Beelden hiervan zijn uitgebreid op TV en sociale media gedeeld. Veel mensen zijn gedupeerd of hebben zelfs familie verloren die verdronken zijn. Al dat water zal deels uiteindelijk via de rivieren afgevoerd worden naar zee, maar voor die tijd heeft het mogelijk nog heel wat schade aangericht en voor veel ellende gezorgd. Niet alleen materieel, maar ook emotioneel. Vooral de mensen die het hardst getroffen zijn krijgen heel wat te verwerken.
Hoe kunnen we hen tot steun zijn? Is medeleven en solidariteit betuigen voldoende, hen laten weten dat we aan hun denken? We hopen dat de overheid, de verzekeraars ruimhartig zullen zijn en zonder dralen de schade vergoeden voor de mensen die getroffen zijn door deze ramp en dat daarbij niemand vergeten wordt.
We zijn dankbaar dat de mensen van de lokale groep Zuid Limburg niets overkomen is en gelukkig weinig of geen overlast hebben gehad van al die regen, maar wij weten wel dat anderen die ook in armoede leven wel getroffen zijn in hun stad of dorp, in Limburg, België en Duitsland.
Weet dat onze gedachten bij jullie zijn, bij alle getroffenen door deze ramp, nabestaanden van overledenen en bij de mensen van de Vierde Wereld in België en Duitsland. Wij hopen dat jullie allen de kracht en de moed behouden om de draad van jullie leven weer op te pakken als het water weer weg is. We willen jullie een hand toereiken met ons medeleven en solidariteit en jullie tot steun zijn waar we maar kunnen. Al is het maar, in eerste instantie, door een luisterend oor te bieden om je verhaal, je emoties, je verdriet te delen.
Foto: Ari van Dijk